Meet de getalenteerde fashion designer Suheyla Sahil!

H

et jaar 2012 stond in het teken van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Dat biedt uiteraard goede vooruitzichten voor de toekomst. Deze gedachte heeft mijn Turks- Nederlandse vriendin door de jaren heen geïnspireerd tijdens haar creatieve proces en haar modeprojecten.

Süheyla Sahil

1560506_10151970693528143_1336589576_n[1]Suheyla Sahil, een van oorsprong Turkse, is haar carrière begonnen met een stage in het bruisende Istanbul bij de wereldberoemde Turkse fashion designer Cemil Ipekci. Hij heeft haar de fijne kneepjes van het vak geleerd zodat zij in 2012 klaar was voor de start van haar eigen label “The Orange House” wat gevestigd is in Istanbul.

Fashionshow “West meets east”

Ter promotie van haar werk en om op een creatieve maar ook feestelijke manier invulling te geven aan het aanhalen van de banden tussen Nederland en Turkije gaf zij op 8 januari een complete modeshow met als thema: ”West meets East” op het ’Pallais Hollande’, het Nederlandse Consulaat in Istanbul.

Ontwerpen met een visie, een verhaal en een statement dat is waar Süheyla Sahil voor staat. De getalenteerde ontwerpster gelooft in samensmelting van culturen en gewoonten. In haar Oosterse ontwerpen zijn Westerse stoffen verwerkt en in haar Westerse creaties vind je veel Oosterse invloeden terug door het gebruik van stoffen die onder andere afkomstig zijn uit Oman. De stoffen waarin de oude Sultans verschenen. 

The Orange House in de media

De show was een regelrechte hit en de Turkse media, CNN, Vogue, Elle en Cosmopolitan besteedde aandacht aan de bijzondere collectie van The Orange House by Süheyla Sahil.

In navolging op dit succes presenteerde zij haar collectie op 21 juni ook in Nederland in het Koninklijk Nederlands Tropeninstuut. De show werd gehost door Toprak Yalciner en Sinan Eroglu ook wel bekend van Goede Tijden Slechte Tijden. Een waar succes als je het mij vraagt. Nederlandse bloggers zoals style-chameleon.com  en fashionjunk.nl besteedden aandacht aan dit evenement en ook dit nieuws haalde de Turkse en Nederlandse media.

“Dit waren mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste shows”, aldus Süheyla Sahil.

Goedkope vliegtickets

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *